Allvarligt tecknat, skämtsamt sagt


Bandtyp: Häftad
ISBN: 9187722437
Antal sidor: 118
Utgivningsår: 2002

Av: Einar Carron


Om boken: ”Kära läsare!

Norrlänningar är roliga, säger många. Själv är jag född i Skellefteå för länge sedan. Där stannade jag i 20 år för att hinna bli så rolig som möjligt innan jag drog söderut. Blev lärare och extraknäckte i 25 år som jazz/dansmusiker. När jag tröttnat på det kom jag plötsligt att tänka på min regionalt förvärvade rolighet. Då satte jag igång och gjorde 7 000 teckningar som framförallt har drabbat Gefle Dagblad.

Ett dryg hundratal bilder har jag valt ut för den här boken. De är hämtade ur de ca 10 senaste årens produktion och berör våra svårigheter i en komplicerad tillvaro. Ganska så många handlar om skolan, vården, posten, banken och kyrkan. Somliga anknyter till tidigare händelser, som jag ändå litar på att du kommer ihåg.

Förbättra världen vill jag naturligtvis, som alla andra, men jag väntar med det och försöker tills vidare bara skoja till den lite. Ett leende kan ju som bekant förlänga livet. Egendomligt nog har Försäkringskassan, såväl som SPV, vid hövlig förfrågan bestämt avvisat tanken på sponsring av dylik livsförlängande verksamhet.

Åtta barnbarn vill jag tacka för att dom har stått ut med en tankspridd och av och till grinig farfar. Ni ska alla få 10 % rabatt på farfars bok. Vá sa ni nu va, busungar?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *