Gökotta. Och göken gol i söder

Bandtyp: Mjukband
ISBN: 978-91-980755-6-4
Antal sidor: 192
Utgivningsår: 2015

Av: Kerstin Ryderstedt och Åke Bjurhamn”Gökotta och göken gol i söder”

Otto Wester föddes i den fiktiva staden Vidaholm. Efter tre romaner har han slutat sin tjänst som kriminalkommissarie och flyttat till den större staden Norrköping. Här har han blivit privatdeckare. I den förra boken träffade han Dessan som var arbetslös och fick börja hjälpa Otto. Jobbet som privatdetektiv är helt annorlunda än det som polis. Det har Otto inte haft några bekymmer med att anpassa sig till. Nu har det gått nästan ett år sedan han bosatte sig på Generalsgatan mitt i Norrköping. Han trivs bra men saknar sina gamla vänner. Därför bjuder han dem till en äkta gökotta på Vikbolandet. Det borde han inte ha gjort.

Författarparet Åke Bjurhamn och Kerstin Ryderstedt har hittills skrivit fem romaner om Otto Wester.

”Mord och röda fjädrar.” Den handlar om mord i kommunalrådskorridoren i Vidaholm.
”Brudslöjan” handlar om ett bröllop i Vidaholms kyrka och bröllopsfesten på Stadshotellet. Det blir inte vad någon väntat sig. Inte heller de gängkriminella som stör ordningen anar vad som kommer att ske.
”Skuggor från det förflutna” handlar om kärlek och mord i slottsmiljö. Det vackra slottet och de nobla adelsmänskorna får ångra att de hyrt ut ett sommarhus till journalisten Carina Carlsson. Noblessen flagnar
när hon börjar undersöka slottets hemska historia.
”Hämndens timma”. Nu är Otto Wester inte polis längre. Han bekantar sig med innerstadens enkla restauranger och inte minst dess jazzklubb Crescendo. En vacker kvinna i rutig fuskpäls får Otto att bli förälskad på avstånd. Någon mördar advokater och andra höjdare. Det drar ihop sig till en obehaglig final med Otto Wester i centrum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *