Linköpings stadshus 100 år

Den 26 oktober 2021 presenterade Gunnar Elfström boken ”Linköpings stadshus 100 år” på kommunfullmäktiges presidium. Boken uppmärksammar att stadshuset denna höst firar 100 år som just stadshus.

Den pampiga invigningen ägde rum den 24 september 1921, bara sex dagar efter det att kvinnorna i Linköping för första gången fått rösta till riksdagen. Stadshuset hade då genomgått ett antal mindre ombyggnationer efter ritningar av arkitekt Axel Brunskog. Fram till 1915 tjänade byggnaden som läroverk för pojkar.

Boken innehåller byggnadens historia i text och bild. Många är de för Linköping avgörande beslut som fattats i byggnaden, och många är de inflytelserika personer som suttit med bland stadens styrande på möten i kommunfullmäktigesalen. Linköpings stadshus är en symbol för den lokala demokratin och den här boken tjänar som en symbol för det demokratiska märkesåret 1921.

Köp boken.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *