Året var 1942

Tillsammans med Linköpings kommun och Länsmuseet kommer DIBB förlag att producera en digitaliserad film om Linköping inspelad 1942. Filmen panorerar över Linköpings innerstad och påminner oss om hur mycket Linköping har växt under dessa 70 år. Filmen är sannolikt beställd för att dokumentera stadens utseende av rädsla för att kriget skulle vanställa detsamma vilket tack och lov inte skedde. Inte heller modernisering, tillväxt och utbyggnad hindrar oss från att känna igen åtskilliga vyer och byggnader som än idag har en naturlig plats i vår stadskärna — närmast unikt i en större svensk stad. Följ med på en tidsresa tillsammans med linköpingshistorikern Gunnar Elfström som talar inkännande om byggnader och platser, personerna som bodde och verkade där samt samhället de representerade.

Det här inlägget postades i DIBB förlag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *