Tips till bokrean

Med anledning av pågående bokrea tänkte jag komma med några personliga tips på läsvärda böcker.

2666
Av: Robert Bolaño
Pris: 89:- (Akademibokhandeln)
Låt er inte avskräckas av omfånget! Bolaño har ett flyt i sitt språk som förvandlar läsningen till ren njutning. Romanen publicerades posthumt och det spekuleras i huruvida Bolaño hann lägga sista handen vid sitt epos eller inte…

Min kamp 1
Av: Karl Ove Knausgård
Pris: 69:- (Bokia)
Första delen av sex i Knausgårds utlämnande svit om sitt liv. Här behandlar Knausgård främst ungdomsåren och tiden strax efter hans pappas bortgång. Trots att det inte är en spänningsroman är det en riktig sidvändare, med ett enkelt språk absorberar Knausgård sin läsare! När man är klar med ettan är det bara att gå vidare, fyran släpps i veckorna och de två avslutande delarna kommer på svenska innan 2012 har blivit 2013.

Vad jag pratar om när jag pratar om löpning
Av: Haruki Murakami
Pris: 65:- (Adlibris)En till viss del metafiktiv roman där Murakami resonerar kring sitt författarskap klädd i löpardräkt. I övrigt aktuell med romanprojektet IQ84 och betraktas av många som en av vår tids största berättare.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *