Inför Östergötlands bokmässa: Skrivglöd

Den 22 september kommer allt närmare. Dagens presentation är den trettioåttonde i ordningen och nu börjar vi närma oss slutet av presentationsserien.

Skrivglöd
Hemsida: skrivglod.se
Ort: Linköping
Representant(er) på mässan: Lisbeth Antonsson

I sitt företag Skrivglöd arbetar Lisbeth Antonsson som litteraturrecensent på Corren, som lektör, skrivarkurslärare och sist men inte minst med sitt eget skrivande.
Våren 2010 var Lisbeth en av deltagarna i Correns första bokcirkel och har sedan dess fortlöpande gjort recensionsuppdrag åt Corren.

Lisbeth arbetar som lektör/manuscoach till privatpersoner i samtliga genrer inom litteraturen. Sedan 2004 då hon utbildade sig till skrivarpedagog har hon haft olika skrivarkurser inom Medborgarskolan, Linköpings kommun och de senaste åren i egen regi.

År 2008 kom Lisbeths första diktsamling jag lyfter bäcken ut med illustrationer av bildkonstnären och tillika Lisbeths morbror Åke R. Nilsson. Förra året gjorde de båda ett omvänt samarbete då Lisbeth skrev haiku-dikter till Åkes konst vilket resulterade i boken Haiku till Åke R – från bild till dikt. I samband med böckernas utgivande har Lisbeth samarbetat med musiker och medverkat i musik- och diktprogram, bl.a. vid Söderö skolas konsthall i augusti 2010 och juli 2011. Senast i oktober 2011 gjorde kyrkomusikern Staffan Holm och Lisbeth ett dikt- och musikframträdande i samband med Åke R. Nilssons konstutställning i S:t Lars kyrka. Förra året blev Lisbeth uttagen att läsa i Rum för poesi på bokmässan i Göteborg.

För tillfället jobbar Lisbeth på ett barnboksprojekt tillsammans med illustratören Juulia Kouivuniemi.

Bibliografi
jag lyfter bäcken 2008
Haiku till Åke R – från bild till dikt 2011

Det här inlägget postades i Lokal bokmässa. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *