Inför Östergötlands bokmässa: Johan Birath

Bokmässan kommer närmare och närmare. Vi har nu bara en och en halv vecka kvar innan det smäller i åsen!

Johan Birath
Hemsida: –
Inriktning: Lokalhistoria
Ort: Boxholm

Johan Birath har många strängar på sin lyra; författare, debattör, lokalpolitiker, lokalhistoriker, lärare och profil i lokal-tv-programmet Hjärnverket.

Som författare intresserar sig Johan Birath främst för lokalhistoria och har gett ut kommenterade sockenstämmor såväl som en skönlitterär skildring av ett verkligt mord, begånget i Mjölby 1855. Bokens handling bygger bland annat på rättegångshandlingar, kyrkoarkivalier och annan historisk litteratur. Själva mordgåtan är alltså väl belagd, medan dialogen fabricerats för att öka underhållningsvärdet. Boken blir därmed inte bara en deckare, utan också ett dokument över en del av 1800-talets östgötahistoria.

På Östergötlands bokmässa kan ni lyssna på Johan Birath klockan 11.55-12.15 när han pratar under rubriken ”att göra 1800-talets östgötar levande!”.

Bibliografi
I slott och koja 1996
Ekeby sockenstämmor 1787-1818 (avskrift och kommentarer) 1999
Mordet i Mjölby 2003
Mordet vid Stjärnesand 2003
Spöken i Östergötland 2004
Mordet i Ljungstorp 2005
Brännvin, vatten och bröd, del 1 2007
Brännvin, vatten och bröd, del 2 2008
Mordet i Hycklinge 2010

Det här inlägget postades i Lokal bokmässa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>