Linköpings Hockey Club – och den förändrade självbilden

2013-10-21

Den 23 november är det release för DIBB förlags nästa bok: Linköpings Hockey Club – och den förändrade självbilden. Boken lyfter fram historien bakom Linköpings HC, en historia som börjar långt tidigare än den 4 augusti 1976, dagen då föreningen bildades. Innan dess la föreningar som IK Terra, BK Robbi och BK Kenty grunden för ishockeyn i Linköping och när LHC bildades övertog man Kentys spelartrupp, utrustning, plats i seriesystemet — och skulder. LHC brottades med ekonomiska problem ända till 1991 när man gjorde ackord och sedermera tvångsnedflyttades till division II. Från och med säsongen 1992/93 har Linköpings HC gjort en fantastisk resa som tog klubben hela vägen upp till Elitserien och SM-final. Nu är LHC en av de största klubbarna i Sverige och engagerar tusentals personer på olika sätt. Den här boken är också ett försök att skildra HELA klubben, allt från ungdomsspelare och deras föräldrar till materialförvaltare, samordnare för publikvärdar och a-lagsspelarna. Följ med på en resa från ishockeyns bakgård till Sverigetoppen och lär känna personerna som gjorde resan möjlig!

Det här inlägget postades i DIBB förlag, Nya böcker. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Linköpings Hockey Club – och den förändrade självbilden

 1. Anna skriver:

  Kommer säljas mer än på Cloetta Center?

  • Johan skriver:

   Hej!

   Boken kommer att säljas i bokhandlarna i Linköping, via Corren Mera och i Ica Maxi i Linköping. Dessutom kommer den självklart säljas i Cloetta Center i Linköping. Vill man beställa den mot frakt så kommer det gå att göra det via http://www.ostgotabok.se.

   Tack för din fråga!

   /Johan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *