Missa inte Sven!

2018-09-06

Om några dagar går Sverige till val. Och som bekant är det inte bara riksdagsval, utan även val till kommun och landsting. För den enskilda personen kan kommunvalet vara minst lika viktigt som riksdagsvalet, och en som vet att berätta om det är Sven Lindgren (M), tidigare kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Linköpings kommun. Under 1990-talet var han med om flera stora förändringar inom den kommunala modellen och hade dessutom många för Linköping viktiga frågor på sitt bord. Vem minns till exempel inte debatten om Vallaleden? Allt ståhej kring konserthuset? Och den förspillda möjligheten till en regionflygplats?

Om detta och mycket mer berättar Sven Lindgren i ett anförande baserat på boken ”Sveriges modernaste kommun – Linköping på 1990-talet” som DIBB förlag gav ut i december 2017. Föredraget är intressant för alla som vill skaffa en djupare förståelse för kommunpolitik och inte minst få veta mer om vad som egentligen hände kring de här stora frågorna – bakom kulisserna.

Sven håller sitt föredrag vid följande tillfällen under hösten (håll koll på vår Facebook för uppdateringar):

9 oktober 13.00 | Norrköpings stadsbibliotek | Arr: Öppen salong
17 oktober | Tannefors servicehem | Arr: Tannefors hembygdsförening
18 oktober | Lagerbladet | Arr: Stångebroklubben
12 november 17.30 | x | S:t Lars Rotaryklubb
21 november 14.00 | Missionskyrkan | Arr: Senioruniversitetet
29 november 18.00 | Fontänen | DIS Filbyter

Sveriges modernaste kommun omslag tumnagel
Sven Lindgren stadshuset, foto Mark OlsonSven under valnatten 1991 (foto B-O Falck)Sven kramar träd under debatten om Vallaleden

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>