Planerad utgivning 2020

2020-04-01

Under våren 2020 utkommer inga nya böcker på DIBB förlag, men under sommaren och hösten har vi flera planerade utgivningar. Här nedan följer kortare beskrivningar av vad som är på gång:

Sommar 2020

Ditt hjärta är mitt | Thomas Bodström & Lana Brunell | Deckare
DIBB förlag planerar att för första gången i förlagets historia ge ut en skönlitterär bok!

Ditt hjärta är mitt utspelar sig under några dagar i juni i Motala, Östergötland. Huvudperson är Nina Malm, polis och sångerska. När en ung kvinna hittas mördad med hjärtat utskuret utses Nina till förundersökningsledare. Till sin hjälp har hon trygga Peo, i många stycken Ninas motsats. Nina är impulsiv och känslostyrd, och agerar inte alltid ”enligt regelboken”.
Ninas syster Danny jobbar på Sveriges Radio P4 Östergötland och när hon får nys om att ett mord begåtts på hennes ”hemmaplan” bestämmer hon sig för att visa radiocheferna att hon minsann är en kompetent journalist och ingen ”sketen lokalreporter”. Hon kastar sig ut på fältet för att granska polisens – och sin syster Ninas – arbete.
Ditt hjärta är mitt är en pusseldeckare där huvudfokus ligger på mordgåtan, personliga relationer och förfarandet inom det svenska rättsväsendet. Med skärpa och värme skildrar Lana Brunell och Thomas Bodström livet i en mindre svensk stad där folk är som folk är mest. De älskar, bråkar, stressar och tvivlar – men landar med fötterna på marken.

Historien om Biltema | Lars Danielsson | Illustrerad fackbok

Många äldre Linköpingsbor minns över disk-försäljningen av bildelar i källarlokalen i Majelden. Det var där Sten-Åke Lindholm la grunden för det som kom att bli ett världsimperium. Historien skildras nu i text och bilder av Lars Danielsson, själv en gång involverad i företagets barndom. Lars har forskat i källmaterial och intervjuat många personer som varit viktiga för Biltemas utveckling genom åren.
Lars Danielsson (född 1950), pensionerad chef på Sveriges Television, är född och uppvuxen i Linköping och har haft Östergötland som bas under många år. Han var under 1980- och 1990-talen tv-producent och medieutbildare på Linköpings universitet. Han har även varit frilansskribent på Östgöta Correspondenten i Linköping. Han har tidigare gett ut En enkel biljett till Sverige (DIBB förlag, 2017), om hur Saab rekryterade arbetskraft från Italien på 1950-talet.

Höst 2020

56 LHC-profiler | Johan Hagesund | Illustrerad intervjubok

Många profiler har spelat i Linköpings HC genom åren. I den här boken har Johan Hagesund intervjuat och skrivit porträtt över 56 (i själva verket 59) av dem, på både herr- och damsidan – och några faktiskt som representerade BK Kenty innan namnbytet 1976. Gamla hjältar som Gunnar Svensson, Peter Bülow, Leif Bogren, Håkan ”Hacke” Carlsson och Peter Lindgren samsas med mer sentida idoler som Magnus Johansson, Hanna Dahl, Fredrik Norrena, Kim Martin Hasson och Johan Franzén. Alla har det gemensamt att de avslutat den aktiva karriären – och betytt mycket för Linköpings Hockey Club.

Linköping på 1980-talet | Hans Nilsson | Illustrerad fackbok

Den omåttligt populära serien om Linköping under olika årtionden går vidare. Historiker Hans Nilsson tar över stafettpinnen från Gunnar Elfström och berättar här om Linköping på 1980-talet – i både ord och bild. Allt ifrån den viktiga satsningen på Mjärdevi, utvecklingen av Linköpings universitet, 700-årsjubileet och de infekterade Folkets Hus- och Vallaledsstriderna till stans första McDonalds-restaurang, besök av påven Johannes Paulus II, Saab-handboll och ungdomskultur.
Hans Nilsson är verksam som historiker och sedan 2014 prefekt för ISAK på Linköpings universitet. Nilsson forskar inom socialhistoria med fokus på lokalhistoria, familjehistoria, historisk demografi och hälsohistoria. Särskilt den lokalhistoriska publiceringen är omfattande.

Linköpingspussel

DIBB förlag kommer också att ge ut ett nytt pussel med Linköpingsmotiv. Den här gången är motivet hämtat från Storgatan!

Med tanke på den rådande situationen med Corona-virus och ett allmänt osäkert tillstånd i såväl Sverige som världen kan det hända att den planerade utgivningen måste revideras. Håll utkik på DIBB förlags hemsida och sociala medier för uppdateringar!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *