Ny biografi över Rosa Nordenskjöld

I december släpper DIBB förlag boken Djurmålare, skulptris och författare – Rosa Nordenskjölds konstnärskap och tragiska livsöde. Det är den första biografin som skrivits över konstnären och författaren Rosa Nordenskjöld (1890–1950), uppvuxen i Virkvarn utanför Oskarshamn. Hennes uppväxt präglades av närheten till djur och natur, och hon kom sedermera att bli en framstående djurmålare, författare och förkämpe för djurens rätt.

Tragiskt nog ödelades hennes lovande karriär alltför tidigt av en svår mentalsjukdom. Rosa Nordenskjölds namn kunde kanske ha blivit lika självklart i konsthistorieböckerna som Karin Larssons, Sigrid Hjerténs eller Ester Hennings.

Det här är den fascinerande historien om ett bortglömt konstnärskap och ett tragiskt livsöde.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *