Höstens första boksläpp!

Lördagen den 11 september släpptes boken Huset vid Kyrkgränd, skriven av Camilla Smedberg, på Åtvidabergs bibliotek. Boken handlar om Frida som flyttar med sin sambo till Åtvidaberg och ett gammalt hus hon bara sett på bild. Efter en tid i huset hittar hon en fingerborg i trädgården som får henne att börja forska i det förflutna.

Parallellt får läsaren följa Elina som även hon följer sin man till Åtvidaberg i en handling som utspelar sig i dåtid. Med sig har hon makarnas två små barn.

Allteftersom de två parallella handlingarna rör sig framåt uppstår kontaktytor och Frida sugs allt mer in i det dramatiska öde som vecklas upp framför henne – och som leder rakt in i hennes eget hus

Bakgrunden till boken var en sökning i kyrkböckerna. Camilla Smedberg, som jobbar som ceremonimästare på Linköpings universitet och är lokalhistorisk Åtvidabergspoddare, ramlade över ett människoöde som berörde henne djupt.
 
– En kvinna i Åtvidaberg förlorade båda sina barn och avled själv en kort tid senare. En anteckning i dödboken gjorde mig nyfiken och jag började undersöka vad som egentligen hade hänt, berättar Camilla.
 
Ju mer hon hittade om kvinnans tragiska öde, desto svårare hade hon att släppa det. Till slut bestämde hon sig för att skriva en bok.
 
– Det var ju perfekt material för en roman. Prästen hävdade att hennes dödsfall skulle förbli en gåta för all framtid. Det här var mitt sätt att lösa gåtan, säger Camilla.

Författaren Camilla Smedberg
Camilla Smedberg signerar ett ex av Huset vid Kyrkgränd vid boksläppet
Bokens omslag som är gjort av formgivaren Maja Fihn.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *