Fint och schangtilt

”Fint och schangtilt” består av femton fristående kapitel som tillsammans med ett stort antal bilder skapar en bok. Här möts både stort och smått, liksom gammalt och nytt, i en berättelse om Linköping — den ganska idylliska småstaden som efterhand blivit större och som på äldre dagar blivit en liten storstad.

Sedan 2005 har bokens författare Gunnar Elfström medverkat som medarbetare i Corren med många hundra uppskattade lokalhistoriska artiklar. Det är en del av dessa som slagits samman till ett antal teman och som berättar om Linköping i det förgångna. Vi möter intressanta personer, envisa entreprenörer, politiker, engagerade välgörare och vanligt folk.

GUNNAR ELFSTRÖM är hedersdoktor vid Linköpings universitet. Han började sin karriär i Linköping som museiman på Östergötlands museum, blev sedan chef i Gamla Linköping under 26 år och avslutade yrkeskarriären som stadsantikvarie fram till pensionen år 2014. Under åren har det blivit många böcker och artiklar i olika sammanhang. Mest uppmärksamhet har nog bokserien om Linköping från 1950 till 2000 fått. Gunnar har ansvarat för böckerna om Linköping under 1950-, 1960- och 1970-talen.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.