Boken om Thomas


Bandtyp: Inbunden
ISBN: 9187722143
Antal sidor: 141
Utgivningsår: 1997
Köp

Av: Lars MalmbjörkOm boken: Dig ska vi fira 21 december: Thomas, Tomas, Tom, Tommy, Tommie.

Boken handlar om cirka 120 personer med förnamnet Thomas, Tommy,Tom eller någon annan variant av namnet. Naturligtvis möter vi här superkändisar som Thomas av Aqvino, Tommy Steele, Tommy Körberg, Thomas Mann, Tommy Svensson, Tomas A. Edison, Thomas Paine, Thomas Jeffersson, Tomas Brolin och många, många fler fler …

Ur förordet:
”I den här boken berättar jag om ett stort antal intressanta och betydelsefulla personer med namnet Thomas. Det har varit svårt att välja. Bara på Internet fick jag inte mindre än 79.000 träffar, men i min bok har jag bara tagit med ett hundratal av de allra mest kända. Urvalet har naturligtvis blivit subjektivt, något annat har inte varit möjligt eller ens tänkbart.

Boken vänder sig i första hand till dig som heter Thomas eller som bär någon annan form av namnet, och jag hoppas, att du ska få stor behållning av att läsa om de många intressanta personligheter som bär ditt namn i denna bok.

Men boken är ju på sätt och vis en minikulturhistoria av mer allmänt intresse och säkert kommer därför också många som inte heter Thomas att ha nöje av att läsa den.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *