Jesus och riket


Bandtyp: Häftad
ISBN: 9187722739
Antal sidor: 112
Utgivningsår: 2006
Köp


Av: Bengt E HolmbergOm boken: För de traditionskristna är Jesus Gud och som sådan delaktig i världens skapelse, medan en sekulariserad allmänhet och många forskare hellre ser honom som representant för det sant mänskliga. Ja, så går meningarna i sär och någon hjälp i tänkandet står heller inte att finna i kyrkans budskap, som enligt min mening innehåller så mycket av förlegat tankegods och onödiga tankesvå-righeter att många människor av den anledningen vänder ryggen åt kyrkan och den kristna läran.

Vill vi att kristendomen skall spela någon roll för nutids-människan och den moderna samhällsutvecklingen måste vi alltså inrikta oss på att undanröja dessa svårigheter och göra det möjligt att även förnuftsmässigt komma till klarhet i det religiösa tänkandet.

För min del har jag funnit att vi bör försöka hitta tillbaka till Jesu enkla lära, som enligt min mening går ut på att åstadkomma gudsriket här nere på jorden – en klart politisk ståndpunkt.

Jag tror att det finns många som i likhet med mig känner ett behov av att försöka förstå vad som är kärnan i den kristna läran och därför kan ha glädje av att ta del av mina funderingar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *