Det är alltid för tidigt att ge upp


Bandtyp: Mjukband
ISBN: 978-91-980755-1-9
Antal sidor: 143
Utgivningsår: 2013

Av: Sture Thörnesjö





Om boken: MEMOARERNA är nedtecknade framför allt till min kära dotterdotter, NADINE, som hejat fram mig till de ur minnet antecknade orden, som nu efter en tid blivit en liten bok. Nadine, som jag hade den otroliga turen att få följa under en stor del av hennes första levnadstid. Nadine och hennes föräldrar bodde långa tider i samma hus som jag. Då hade jag turen, att socialdemokraterna vann val och beslutade om möjlighet att ta ut delpension. Detta utnyttjade jag med delpension varannan månad. Så kunde jag vandra med den lilla tösen ute i naturen nära Hemsjövägen och visa henne undret med växter och smådjur, som klättrade på snåren och de ännu mindre, som började sin levnad under stenarna bredvid skogsstigen.
Händelsen jag tog upp som inledning i gryningsljuset visar jaktsituationen för de små torpställen, som skogsbolagen sålt för att slippa besvär. De såldes under efterkrigstiden och nu är de flesta bara sommarbostäder. Här gällde folkets uppfattning av mening och nytta med vissa lagar. Med andra ord, ibland så ”small” det.

Vissa minnen är alldeles speciella, som följande:
”Liksom för att vila sig stannade tröskverket mot väggens stock och stod där helt oskadat och hade dessutom inte gett stocken ens en enda liten skråma.”
”Jag stannade upp och stod plötsligt öga mot öga med husfadern. Han höjde snabbt upp armarna över huvudet och jag såg snett upp, att han hade en stor yxa i de höjda händerna.”
”Då sade löjtnant Helge Hjalmarsson: Du, jag lägger mig inte i samma hus som den där negern!”

En kommentar till Det är alltid för tidigt att ge upp

  1. Christina Ronnås skriver:

    Hej!

    Undrar var man kan köpa denna bok?

    Med vänlig hälsning
    Christina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *