Välbesökt boksläpp

I går släpptes Bländad av brunt – nazismen och motståndet i Linköping 1933-1945, skriven av Johan Perwe. Boksläppet ägde rum på Linköpings bokhandel och den stora uppslutningen vittnar om ett stort intresse för boken och ämnet.

Du hittar boken på Linköpings bokhandel och Akademibokhandeln Storgatan.

Röster om boken


Vi ska inte gömma. Vi ska inte glömma. Fram i ljuset bara. Jag önskar att alla Linköpingsbor läser den här boken. För välinformerade medborgare är en förutsättning för demokratin. Nu känner vi till den här delen av Linköpings historia. Tack vare dig Johan Perwe och ditt gedigna arbete. Och vi måste vara vaksamma, ständigt på tårna för att skydda vår demokrati och mänskliga rättigheter.

Maria Kustvik, Corren


En stor eloge förtjänar Johan Perwes omistliga arbete med att synliggöra vårt arv och göra oss medvetna om att ”fake news” och ”alternativa fakta” fortlevt i till synes städade sammanhang. Värdet av journalistisk integritet är något att hålla i minnet i dessa tider när medmänskligheten och demokratin står inför nya svåra prövningar. Dessutom är ”Bländad av brunt” en riktigt, riktigt bra och angelägen bok.

Erik Jersenius, Corren
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.