Inför Östergötlands bokmässa: Henrik Ek

Efter ett litet semesteruppehåll är det nu dags att återuppta presentationen av deltagare till Östergötlands bokmässa den 22 september på Linköpings stifs- och landsbibliotek.

Henrik Ek
Hemsida: steadypulse.se
Inriktning: Skönlitteratur
Ort: Linköping

Henrik Ek är 21 år gammal och uppvuxen i Linköping. Han debuterade 2011 med romanen När landskapen susar förbi.

När Henrik var 12 år gammal började han må dåligt och blev diagnostiserad med en livslång sjukdom. Han blev mobbad i skolan och gick in i en tung period. När han började ta sig ur depressionen blev han alltmer medveten om hur många andra det var som också mådde dåligt. Henrik bestämde sig för att börja göra vad han kunde för att hjälpa till och till en början innebar det en axel att gråta ut mot eller ett öra som lyssnade när någon behövde prata.

Efter några år hade så många börjat vända sig till Henrik att det blev betungande. Samtidigt hade han själv fortfarande problem och hade ingenstans han kunde vända sig för att prata ut. Då började han skriva. När han var 17 år hade han ett råmanus som dels handlade om Henriks egna problem, dels de problem andra anförtrott honom med. På omvårdnadsprogrammet som Henrik läste på gymnasiet var det dags för projektarbete och på Henriks förslag gjorde hans grupp en kortfilm baserat på hans manus. Efter att ha uppmuntrats av klasskamraterna att göra en bok av manuset justerade och finputsade Henrik manuset tills det blev När landskapen susar förbi.

Henrik föreläser idag om ungdomars psykiska ohälsa och kommer på Östergötlands bokmässa att prata om hur man kan hantera ångest, hur man kan upptäcka tidiga tecken på en depression och varför den uppstår. Ett viktigt ämne som tyvärr gör sig alltmer påmint.

Bibliografi
När landskapen susar förbi 2011

Det här inlägget postades i Lokal bokmässa. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *