Inför Östergötlands bokmässa: Föreningen Askeby kloster

För mer info om mässan kan ni besöka facebook-evenemanget: Länk.

Föreningen Askeby kloster
Hemsida: askebykloster.se
Ort: Askeby
Representant(er) på mässan: Susanne Glöersen

Föreningen Askeby kloster arbetar för att sprida kunskapen om Askeby kloster, ett nunnekloster som var aktivt mellan 1160 och 1529. Klostret var ett viktigt gästgivarkloster på kommunikationsleden mellan Slätbaken, Söderköping och Linköping. Trots att det idag endast återstår en kyrkobyggnad från klostret finns flera artefakter kvar, bland annat en dopfunt från 1200-talet och ett krucifix med jesu kropp från 1400-talet.

Man vet idag hur klostret såg ut tack vare rekonstruktion av arkitekturen och Föreningen Askeby kloster har visualiserat utseendet med hjälp av datoranimering:

Visningar av kyrkan och klostervisualiseringen sker varje torsdagkväll kl. 19.00 under sommaren.

Föreningen har gett ut boken Nytt ljus över Askeby kloster där man samlat aktuell forskning runt Askeby kloster i en populärvetenskaplig och rikt illustrerad bok. Boken ger en inblick i livet i det medeltida Östergötland. Boken är skriven av olika författare, däribland Susanne Glöersen som på Östergötlands bokmässa kommer att presentera föreningen på en av våra scener.

Bibliografi
Nytt ljus över Askeby kloster 2010

Det här inlägget postades i Lokal bokmässa. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *