Nyhet på Östgötabok

På Östgötabok finns nu Vadstena spetsmuseums bok Kvinnor Knyppling Köpenskap. Boken är skriven av Marianne Andersson, Kerstin Engman och Kristina Malmberg.

”Vilka var de som fick knypplingen i Vadstenatrakten att utvecklas till en rik tradition med internationellt rykte? Läs om en grupp företagsamma kvinnor, som genom sin handel försåg kungligheter och kyrkor med Vadstenaspetsar under mer än 150 år. Marianne Andersson, Kerstin Engman och Kristina Malmberg presenterar ett 20-tal spetshandlare, några välkända andra tidigare okända. Om kvinnor i samhälle och arbetsliv skriver kvinnoforskare Renée Frangeur. Historiker Ingemar Lindaräng tar oss med på en vandring i 1890-talets Vadstena. Möt ’spetsfröknarna’ Andersson, ’Klara vid tornet’, ’rådman Lidboms vackra flickor’ och den färgstarka Emie. Boken ges ut i samarbete med Föreningen Spetsmuseet i Vadstena.

Ni hittar boken via denna länk: Östgötabok.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *