Nyheter på Östgötabok

Östgötaboks sortiment utökas vilket vi tycker är väldigt roligt. En nyhet är Hovs hembygdsförenings bok Nya Hovboken av Hans Davidson och Ingemar Gustafson.

”I En bok om Hov i Östergötland som utkom 1943 redovisas ett imponerande forskningsarbete och ges en sakkunnig, inträngande och spännande bild av bygdens historia och utveckling genom århundradena, från medeltiden och fram till modern tid. Nya Hovboken vill ge en bild av det som hänt därefter, dock med det historiska skeendet som en självklar bakgrund och med tillbakablickar i tid som inte tidigare skildrats. Under dessa drygt sextio händelserika år har förändringarna varit mycket stora. Hov av i dag är inte samma socken som på 1940-talet, och det är viktigt att med lokala exempel belysa denna för hela vår landsbygd så dramatiska förändring. Nya Hovboken berättar om vårt Hov i förvandling bl.a. genom en rad intervjuer, som sedan redigerats och gett liv åt de mera faktatyngda avsnitten.”

Du hittar boken här!

Det här inlägget postades i Nätbokhandeln. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *