Ny bok om Linköpings historia

2014-05-22

DIBB förlag specialiserar sig på lokalhistorisk litteratur för Linköpingstrakten. Tidigare har vi gett ut böcker om Malmslätt och LHC samt filmer från 1940-talets Linköping. I början av juni kommer en ny bok om Linköpings historia på DIBB förlag: Linköping – från industrikris till högteknologi av Göthe Anderson.

Boken avser skildra en mycket viktig tidsepok i Linköpings historia. Textilkrisen i slutet av 1960-talet innebar för Linköping att 4 000 arbetstillfällen försvann och att staden blev otroligt beroende av försvarsmakten som arbetsgivare. Med den illavarslande utvecklingen tillsattes en statlig utredning för att vända trenden och det markerar ett paradigmskifte i Linköpings historia. I mitten på 70-talet fick Linköpings högskola universitetsstatus och senare kom Mjärdevi Science Park som lockade teknikföretag till staden. På 80-talet fortsatte den positiva utvecklingen med bostadsbyggande, reguljär flygtrafik och byggnationen av Konsert & Kongress – ett kulturellt centrum.

Bokens författare är Göthe Anderson, kommunalråd i Linköping 1972–1991. Göthe kom till Linköping i början av 1960-talet och har likt få andra varit involverad i de processer och beslut som legat bakom Linköpings positiva utveckling. I boken ger han sin syn på varför just Linköping lyckats där andra misslyckats.

Det här inlägget postades i DIBB förlag, Nya böcker. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *