Hösten på DIBB förlag

2014-08-01

Juli har övergått i augusti och hur gärna man än vill hålla fast vid sommaren börjar det bli dags att blicka fram mot hösten. På DIBB förlag är hösten som vanligt en spännande och intensiv tid. Vi har några olika projekt på gång som jag tänkte berätta lite om nedan.

Konstscenen i Östergötland (bok)
Linköpings konstnestor Christer Fällman, mångårig chef för Konsthallen Passagen i Linköping, har visserligen gått i pension, men det hindrar honom inte från att aktivt ta del av och beskriva konstlivet i Östergötland. I Corren skriver han regelbundet konstrecensioner och under hösten hoppas vi på DIBB förlag kunna ge ut Christers reflexioner av den östgötska konstscenen i bokform. Det blir konstnärsporträtt av de framstående östgötska konstnärerna, intervjuer med utvalda konstnärer, kartläggning av konstinstitutioner, politiserande debatt om konsten i samhället och mycket mer i den här boken som förväntas bli klar i november 2014.

Händelser i Linköping (film)
Linköping fortsätter att växa. Och DIBB förlag fortsätter att söka svar på vad Linköping har varit genom nyproduktion av äldre Linköpingsfilmer. Den här gången kommer vi försöka samla ett antal händelser i Linköping men med större tidsmässig spridning än tidigare filmer (1940-talets Linköping – en resa i tid och stadsrum (2012) samt Linköping 1940-1975 – på spaning efter den stad som flytt (2013)). Sekvenser från nypremiären av biografen Grand (1933), Uppförandet av Östergötlands museum (1937-39) och högertrafikomläggningen (1967) är några av de inslag som kan komma att finnas med på den här filmen som beräknas nå butiker i mitten av november 2014.

Östergötlands bokmässa (evenemang)
DIBB är som vanligt med och arrangerar Östergötlands bokmässa. I år hålls mässan för tredje gången och precis som vanligt kommer mässan vara på Linköpings stadsbibliotek. Datum för årets mässa är lördag den 20 september och i år blir satsningen större än tidigare. Över 60 deltagare, ett sprängfyllt program med gästföreläsaren Ebba Witt-Brattström bland många fler intressanta föreläsningar, bokpresentationer och uppläsningar är att vänta. I år har vi dessutom ett gediget programutbud för barn med teater på både förmiddagen och eftermiddagen samt Föreningen Barnbokens Vänners sedvanliga Sagostund runt lunch. Tema för årets bokmässa är ”kvinnliga berättare” och det kommer att prägla en del av vårt program då vi satsat extra hårt på att få in kvinnliga föreläsare i år. Det blir en bokfest som man inte vill missa om man gillar att läsa!

Så håll utkik under hösten och följ oss gärna på sociala medier för fler nyheter och uppdateringar om våra projekt:
Facebook
Twitter

Det här inlägget postades i DIBB förlag, Lokal bokmässa, Nya böcker. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *