Konstscen Östergötland

2015-06-03

Efter mycket arbete kan vi stolt konstatera att vi närmar oss förlagets största utgivning hittills! Christer Fällman, mångårig konstchef på Linköpings kommun, föreståndare för Passagen Linköpings konsthall, aktiv konst- och kulturdebattör och uppskattad föredragshållare, har skrivit om det ämne han kan allra bäst: Den östgötska konsten. Boken är ett ambitiöst projekt med målsättningen att beskriva den samtida konstscenen i Östergötland. Förutom presentation av ett 60-tal konstnärer har Christer gjort en uttömmande konstsociologisk beskrivning av Östergötland – vilka är förutsättningar för konst och konstskapare i länet? Där spelar politik, stora institutioner, medier, publik, konstrundor, samhällsbyggnad och 1 %-regeln m.m. stora roller och om allt det och mer därtill står att läsa i Konstscen Östergötland som beräknas släppas lagom till Östergötlands bokmässa 2015.

Och även om det finns saker som kan bli bättre här i Östergötland lever vi i en fantastiskt kreativ och bred konstnärlig region. Vi kan vara stolta över de konstnärer som väljer att leva och verka i Östergötlands alla hörn och att vi har en stor och intresserad publik. I helgen som gick var Östergötland värd för Sveriges konstföreningars riksstämma – ett bevis så gott som något på vår regions dragningskraft inom konsten.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Konstscen Östergötland

 1. Åke Bjurhamn skriver:

  Vilket jättebra initiativ. Det här har jag sett fram emot i 30 år!
  Åke Bjurhamn

  • Johan skriver:

   Vad roligt att höra!

   Du är – naturligtvis – en av konstnärerna som presenteras i boken, för övrigt.

   /Johan

 2. Jonas Elfverson skriver:

  Den ska vi läsa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *