Boksläpp: Dödspilotens son

20190510

Dödspiloten_omslag

Lördag 25 maj släpper DIBB förlag boken ”Dödspilotens son” av Åke Stolt.

Boken handlar om pionjärerna i det svenska flyget vars vagga var på Malmen strax utanför Linköping. Där startade Carl Cederström flygskola 1913 och där blev Carl Silow den förste svenske piloten att omkomma i en flygkrasch. Han blev tyvärr inte den siste.

Bokens huvudperson är Karl-Erik ”Karle” Thellman som växte upp i Malmen, på gränsen mellan det civila och det militära. Flyget och flygarna blev hans liv och idoler, och sedermera blev han själv propellersnickare på flygverkstäderna i Malmen. Under hela sitt liv kom han dock aldrig att sitta i ett flygande flygplan.

Åke Stolt är journalist och författare. Dödspilotens son är hans tionde bok. Han har bland annat skrivit två uppmärksammade verk om de olympiska spelen, Ingen lek utan eld och Ringar av is. Han har som den förste sportjournalisten i landet tilldelats Stora Journalistpriset, bevakat 15 olympiska spel, åtta fotbolls-VM, tio friidrotts-VM och skrivit uppåt 8 000 krönikor från stora delar av världen. Under drygt 20 år arbetade han på Östgöta Correspondenten i Linköping och var under nästan lika lång tid sportchef och krönikör på Sydsvenska Dagbladet. Åke Stolt har gjort egna radio- och TV-program (bland andra Sommar i P1) och ofta anlitats som debattör i radio och TV.

Boksläppet äger rum i Hörsalen, The Saab Wing kl. 15.00. Fri entré, varmt välkommen!

Länk till evenemanget på Flygvapenmuseums hemsida

Det här inlägget postades i DIBB förlag, Nya böcker. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *