Inför Östergötlands bokmässa: Hovs Hembygdsförening

Det är hög tid att presentera en ny deltagare på bokmässan, idag ännu en hembygdsförening.

Hovs Hembygdsförening
Hemsida: Länk
Ort: Hov
Representant(er) på mässan: Anette Hjalmarsson och Ewa Abered

Hovs Hembygdsförening tillhör Vadstena kommun. Föreningen bildades 1980 och har idag 125 medlemmar. Föreningen erhöll genom en donation 1982 Skräddaregården, en liten jordbruksfastighet från tidigt 1700-tal i Hovs by. Ett omfattande restaureringsarbete påbörjades och 1994 stod det klart för invigning. Riksantikvarieämbetet beslutade 2009 att byggnadsförklara Skräddaregården. Föreningens uppgift är att vårda detta kulturarv och sprida information om dess historia. Om Skräddaregården i Hov och om Hov i övrigt finns att läsa i bl.a. En bok om Hov i Östergötland av Per Magnell från 1943 och Nya Hovboken av Hans Davidsson och Ingemar Gustafson från 2007.

På plats som representanter på mässan kommer ordförande Anette Hjalmarsson och vice ordförande Ewa Abered att finnas.

Bibliografi
En bok om Hov i Östergötland 1943
Nya Hovboken 2007

Det här inlägget postades i Lokal bokmässa. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *