Inför Östergötlands bokmässa: Vadstena Spetsmuseum

Vi är väldigt glada att kunna presentera ett brett startfält på Östergötlands bokmässa. Vi har deltagare från alla delar av Östergötland liksom alla delar av bokbranschen. Ett gott exempel är dagens deltagare.

Vadstena Spetsmuseum
Hemsida: spetsmuseet.se
Ort: Vadstena
Representant(er) på mässan: Ewa Abered, Marianne Andersson och Kerstin Engman

Spetsmuseet i Vadstena invigdes sommaren 2005. Museet inryms i Gottfrid Larsson-gården på Skänningegatan 9 i Vadstena. Syftet är att visa och informera om knyppling i olika former med utgångspunkt i Vadstenatraditionen. Museet vill också lyfta fram människorna bakom hantverket; knypplare/knypplerskor, spetshandlare, spetsgångare, mönsterstickerskor och tillverkare av redskap. Varje år anordnas två utställningar — en historisk och en med nyskapande knyppling. I museet finns också spetshandlarna Randels samlingar. Under sommaren har museet öppet varje dag kl. 13-17 och inträde kostar endast 20 kronor.

Boken Kvinnor Knyppling Köpenskap gavs ut 2009. Boken är en historik över knypplingen i Vadstena under 500 år och dess spetshandlare och knypplerskor. Föreningen har även gett ut tre småskrifter. På Östergötlands bokmässa kan du lyssna till en presentation av boken på en av våra scener, håll utkik efter scenprogrammet som kommer senare för exakt tid.

Bibliografi
Kvinnor Knyppling Köpenskap 2009

Det här inlägget postades i Lokal bokmässa. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *