Inför Östergötlands bokmässa: Kristofer Nilsson Ahlberg

Presentationerna låter inte vänta på sig. Tur att helgen är slut så att vi får oss en till livs igen!

Kristofer Nilsson Ahlberg
Hemsida: dramadialogen.se
Inriktning: Skönlitteratur
Ort: Linköping

Kristofer Nilsson Ahlberg är i grunden dramatiker med stor erfarenhet av olika teateruppsättningar, såväl som manusförfattare som regissör och skådespelare. Han är utbildad skrivcoach och driver företaget DramaDialogen i egen regi. Genom DramaDialogen erbjuder Kristofer bland annat manuscoachning, spökskrivning och skrivarkurser. Kristofer debuterade som romanförfattare 2011 när han gav ut Fågel Fenix. I boken söker 15-åriga Agnes upp sin far som suttit på anstalt i många år för att få reda på sanningen, vad som egentligen hände med hennes mor. Berättarperspektivet växlar mellan Agnes och hennes pappa Simon samtidigt som poetiska inslag ligger insprängda i handlingen. Boken handlar om sökande; sökandet efter sin familj och sitt ursprung men också mening. Vad detta sökande kan leda till får vi ett exempel på i form av den sekt som gett boken dess namn — Fågel Fenix. Kristofer har själv erfarenhet av sekter och det tillsammans med en uppdagad familjehemlighet gav honom idén till boken. Kristofer har tagit stor inspiration av sin hemmiljö i skrivandet av boken och har bland annat ett område i Majelden som förlaga till en scen i boken samt att en scen utspelar sig på det klassiska Lanemos konditori. Kristofer skriver för närvarande på en uppföljare till Fågel Fenix!

På bokmässan kommer Kristofer att prata om sitt skrivande och dessutom leda en workshop i kreativt skrivande. Det kostar 100:- att vara med på denna workshop och man kan anmäla sig till johan.hagesund@dibbforlag.se — men det går också att anmäla sig spontant på mässan (i mån av plats). Strax efter mässan inleds sedan en skrivarkurs som pågår under hösten där Kristofer är handledare. Kursen är ett samarrangemang mellan DIBB förlag, DramaDialogen och Folkuniversitetet. Kursen innehåller sju träffar där vi bland annat gästas av Torgny Lindgren på en av dem. Anmälan görs till Folkuniversitetet (länk).

Bibliografi
Fågel Fenix 2011

Det här inlägget postades i Lokal bokmässa. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *