Inför Östergötlands bokmässa: Östergötlands museum

Vi har tidigare presenterat Östergötlands museums vänner och nu är det dags för organisationen de är vänner till…

Östergötlands museum
Hemsida: ostergotlandsmuseum.se
Ort: Linköping
Representant(er) på mässan: Gunnel Mörkfors och Stefan Hammenbeck

Östergötlands museum har som ändamål att ”bedriva och befrämja kulturminnesvård och övrig museal verksamhet liksom annan därmed förenlig verksamhet…”. Museet har ett eget bokförlag där man ger ut böcker inom vitt skilda ämnen och inriktningar — alla har dock gemensamt att de knyter an till Östergötland. En uppmärksammad bok förlaget på senare år gett ut är Om Konst — Östgöta konstförening 90 år som är, precis som titeln antyder, en jubileumsbok för Östgöta Konstförening som firade 90 år 2011. Alla föreningens 101 stipendiater från 1924 presenteras tillsammans med ett av deras konstverk. Bland andra populära böcker hittar vi titlar som Modernismen i Östergötland, Reijmyre Glasbruk, Östgötamat och Trädgårdar i Östergötland. Alla dessa böcker går att köpa på lokala nätbokhanden Östgötabok (länk).

På Östergötlands museum kan man under sommaren och hösten testa ett klädbibliotek! I samband med utställningen Mode & Minne har en klädinsamling gjorts ur vilken man kan låna ett plagg i ett par veckor och sedan lämna tillbaka det. Klädbiblioteket arrangeras i samarbete med Tekniska Verken och syftet är att lägga fokus på återvinning och att därmed göra en insats för miljön.

Bibliografi
extern länk

Det här inlägget postades i Lokal bokmässa. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *