Inför Östergötlands bokmässa: Tryserums Hembygdsförening

Idag minijubilerar vi: 20:e presentationen av mässdeltagare!

Tryserums Hembygdsförening
Hemsida: länk
Ort: Tryserum
Representant(er) på mässan: Sven Bråkenhielm

Tryserum ligger strax söder om Valdemarsvik utåt den östgötska skärgården till. Hembygdsföreningen har funnits sedan 1963 och har till främsta uppgift att stimulera intresset för socknens historia, kultur och natur. Föreningen ger ut en årsskrift som en del i den fortsatta dokumentationen av bygden. Årsskriften har getts ut årligen sedan 1994 och 2012 års skrift har temat skogs- och jordbruk. Därutöver säljer man Tryserumsboken, skriven av Manne Hofrén, som omfattar Tryserums historia från forntid fram till 1900-tal. Både Tryserumsboken och årsskrifterna går att beställa genom Östgötabok (länk) samt från Tryserums Hembygdsförenings hemsida.

Bibliografi
extern länk

Det här inlägget postades i Lokal bokmässa. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *