Inför Östergötlands bokmässa: Gerda Antti

Dagens deltagare kanske inte behöver någon presentation egentligen, men för rättvisans skull gör vi en ändå!

Gerda Antti
Hemsida: länk till presentation på Albert Bonniers förlag
Inriktning: Skönlitteratur
Ort: Kisa

Gerda Antti är en av våra mest lästa författare och hennes författarskap spänner över diktsamlingar, noveller, romaner, kåserier och essäer. Hon är aktuell med romanen Adamsons som kom ut i juni 2012. I boken får vi följa Nora Karlssons tankar från Gullvivans äldreboende där inget ämne är för stort eller smått. Nora tänker på vad det innebär att vara människa, en Adamson. Trots sin tilltagande ålder är Nora helt klar i tanken och det är inte utan kritik hon funderar över feminism, islamism och andra samhällsfrågor.

Gerda Antti bor sedan många år i Kisa och är sedan 2008 hedersdoktor vid Linköpings universitet. På bokmässan kan du höra Gerda berätta om sitt skrivande och läsa ur Adamsons klockan 13.45-14.20.

Bibliografi
Här och nu 1961
Kväll efter kväll 1965
Inte värre än vanligt 1977
Christer von Rosen 1979
Ett ögonblick i sänder 1980
Jag reder mig nog 1983
Det ljuva livet 1983
Hjärndöd? 1985
Det är mycket med det jordiska 1987
Fjärrvärme 1991
Varav hjärtat är fullt 1993
Bara lite roligt 1994
Dessa dagliga dagar 1996
Romanerna om Ulla 1997
Romanerna om Astrid 1997
Livet skriver kapitel 2001
Ungjävlar 2005
Min man David 2008
Adamsons 2012

Det här inlägget postades i Lokal bokmässa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>