Inför Östergötlands bokmässa: Gunnar Elfström

Under hela dagen kommer hantverksbutiken Hos Rudholms att ha en ”filial-bokmässa” med fokus på textil. Hos Rudholms ligger på Hunnebergsgatan 9, bara ett stenkast från bibliotekets entré.

Gunnar Elfström
Hemsida: –
Inriktning: Lokalhistoria
Ort: Linköping

Gunnar Elfström har gjort sig känd som en av de mest initierade lokalhistorikerna i Linköping och har genom böcker, krönikor, artiklar och föreläsningar bidragit till många Linköpingsbors ökade kunskap om staden i det förgångna. Tillsammans med fotograf Göran Billeson har han gett ut ett flertal populära lokalhistoriska böcker, bland annat 116 hus i Linköping och den senaste Helsningar från Linköping. Till hösten släpper duon ytterligare en bok; Skål, sa slussvaktare Lange och tömde slussen.

Gunnar är idag stadsantikvarie i Linköping men har under många år arbetat som intendent för Gamla Linköping. Under våren 2012 blev han en av två nya hedersdoktorer vid den filosofiska fakulteten på Linköpings universitet.

På bokmässan kommer Gunnar att berätta om Hunnebergsgatan på Hos Rudholms arrangemang på Hunnebergsgatan 9. Välkomna att lyssna till en intressant skildring av en av Linköpings äldsta gator.

Bibliografi
Natur, kultur: miljöer i Östergötland 1983
En bok om Gamla Linköping 1996
Linköping i gamla vykort 1998
Gamla Linköping 1999
116 hus i Linköping 2001
Från sockerbruk till high tech: personer som förändrat bilden av Linköping 2008
Intet nytt: berättelser om Linköping 2009
Säg det, sa Topsy: och andra berättelser om Linköping 2010
Helsningar från Linköping: vykort som berättar 2011

Det här inlägget postades i Lokal bokmässa. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *