Inför Östergötlands bokmässa: Åke Bjurhamn och Kerstin Ryderstedt

Det är inte helt ovanligt med böcker skrivna av två författare tillsammans nuförtiden. Även på Östergötlands bokmässa har vi ett par tandemförfattare.

Åke Bjurhamn och Kerstin Ryderstedt
Hemsida: Åke Bjurhamns fanzine
Inriktning: Deckare
Ort: Norrköping

Åke Bjurhamn och Kerstin Ryderstedt har skrivit och publicerat tre deckare som utspelar sig i den fiktiva orten Vidaholm med kriminalkommissarie Otto Wester i huvudrollen. Den första boken, Mord och röda fjädrar, publicerades 2007. Deras arbetsmetod är spännande; de träffas någon gång i månaden och stämmer av, sedan skriver de vartannat kapitel och skickar mellan sig tills boken är klar. Ju längre samarbetet har pågått ju mer har rollerna utkristalliserats; nu är det främst Kerstin som står för skrivandet och Åke som står för påhittandet. Duon fick kontakt när Kerstin skrev rysare i Åkes nättidning Fanzinet och när de sedan gick en deckarkurs ihop var samarbetet ett faktum.

Åke Bjurhamn har lång erfarenhet som konstnär där han bland annat var Östgöta konstförenings stipendiat 2001. Åke driver nättidningen Fanzinet där Kerstin numer är ständig medarbetare.

Bibliografi
Mord och röda fjädrar 2007
Brudslöjan 2008
Skuggor från det förflutna 2011

Det här inlägget postades i Lokal bokmässa. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *