Inför Östergötlands bokmässa: OLIKA förlag

Barnböcker har traditionellt präglats av stereotypa könsroller, därför fick OLIKA förlag stor uppmärksamhet i media när man utmanade de förhärskande könsrollerna.

OLIKA förlag
Hemsida: olika.nu
På Twitter: @OLIKApublishing
Ort: Linköping
Representant(er) på mässan: Marie Tomicic

OLIKA förlag ger ut barn- och ungdomsböcker av skickliga författare och illustratörer vars texter och bilder på olika sätt utmanar begränsande stereotyper och visar på alternativ och mångfald i sätt att vara och sätt att leva. För sitt normkristiska arbete i barnboksvärlden fick OLIKA 2012 års Rättvisepris. På Östergötlands bokmässa presenteras även uppföljaren till den kritikerrosade och omdebatterade boken Kivi & Monsterhund, Sveriges första barnbok som använder hen, skriver av Jesper Lundqvist och illustrerad av Östgötakonstnären Bettina Johansson.

Bibliografi
extern länk

Det här inlägget postades i Lokal bokmässa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>