Kultursidan.nu uppmärksammar lokal bok

20180924

Kultursidan.nu med oförtröttliga journalisten Ann-Charlotte Sandelin i spetsen har uppmärksammat Jan-Eric Karlströms nya bok Järnbergen i Tylöskogen som släpptes på Hällestad hembygdsförening i lördags. Boken handlar om det äldsta bergsbrukets historia i vårt land och utspelar sig till stora delar i nordvästra Östergötland. ”Tylöskogen”, eller ”Tyleskogen” som det också kan stavas, är ett stort skogsområde mellan Kolmården och Tiveden, där mycket av den tidiga järnmalmsbrytningen av bergsbönder ägde rum. Jan-Eric Karlströms teori är att bergsbönderna lärde sig utvinna detta hårda ämne med hjälp av kunskap från franska cisterciensermunkar som kom inseglande till Visingsö för att kristna de hedniska nordborna.

Kultursidan skriver bland annat:

Järnbergen i Tylöskogen har gjorts ut i liggande format. Lättläst och snabbläddrat, om det inte vore för att ögat stannar upp vid blyertsteckningarna på varje uppslag. Jan-Eric Karlström är en flitig amatörtecknare och blyerts passar bra till innehållet.

För att läsa hela artikeln, klicka här.

För att köpa boken på nätet klickar du här.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *