NYHET: Bok om Övre Vasastaden i Linköping

2019-11-04

ÖV

Nu kommer snart höstens tredje bok från DIBB förlag! Den här boken handlar om Övre Vasastaden och områdets förvandling från industriområde till modernt bostadsområde. Författarna Karin Christoffersson och Johan Hagesund har porträtterat ett dussin företag som legat utmed Industrigatan och nu lämnat plats åt flera tusen lägenheter i ett av Linköpings mest ambitiösa stadsbyggnadsprojekt i modern tid.

Förutom porträtt över välkända Linköpingsföretag som Baumgardts pianofabrik, Startvätten, Gomér & Andersson, KiAB, Ullastrumpan, Tielmans, Centralplåt m.fl. innehåller boken också en kort historik om Linköping och bakgrunden till varför industriföretag samlades kring Industrigatan på 1950-talet samt givetvis historien bakom själva förvandlingen till modernt bostadsområde. Och en massa nostalgiska bilder utlovas!

Boken planeras att släppas på TellUs bok- och berättarmässa i Linköping lördag 30 november. Håll utkik för mer information!

#Linköping #övrevasastaden #mittlinköping #lokalhistoria #närodladlitteratur #tellus2019

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>